Frequently Asked Questions

[nectar_slider location=”Home” flexible_slider_height=”true” full_width=”true” overall_style=”classic” desktop_swipe=”true” parallax=”true” bg_animation=”none” loop=”true” slider_transition=”slide” caption_transition=”fade_in_from_bottom” image_loading=”lazy-load” heading_tag=”default” button_sizing=”regular” slider_height=”650″ autorotate=”7000″]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”30″]

Soalan Lazim

[divider line_type=”No Line” custom_height=”10″][toggles style=”default” accordion=”true”][toggle color=”Default” title=”Apakah Servis Yang Dilakukan?”]

Web Design & Development
Membina & membangunkan website bercirikan Content Management System (CMS). Website Perniagaan, Syarikat, Korporat, Blog, E-Commerce, Landing Page.

Custom Web Design
Membangunkan website yang sesuai dan tepat agar mencapai matlamat sesuatu perniagaan, projek dan strategi dalam pemasaran Online.

Web Maintenance & Management
Servis pengurusan website syarikat perniagaan atau individu. Mengawal dan mengemaskini kandungan website dari masa ke semasa mengikut jadual ditetapkan.

Graphic Design
Merekacipta Logo Produk, Flyers, Banner, Header, E-Cover, Banner, Logo website untuk perniagaan dan syarikat.

Antara yang disediakan dalam servis membina Website:
– Memuatnaik maklumat, gambar logo syarikat, penerangan produk atau servis jualan ke dalam website sekurang-sekurangnya 5 halaman mengikut pakej yang dikehendaki.
– Membina E-Mail profesional website. Contoh [email protected], [email protected], [email protected]
– Membina Contact Form / Subscriber Form.
– Memasang beberapa Plugin terpilih agar wesbsite tampak lebih hebat & ‘SEO Friendly’.
– Memasang Plugin, Facebook Page, Social Media Button & Live Chat ke dalam Website (jika perlu).
– Menghantarkan link URL / Sitemap ke Enjin Carian menggunakan *Webmaster Tools* agar website cepat terindeks dan disenaraikan oleh Google, Yahoo dan Bing.

Pakej harga servis tersedia dengan nama Domain, Hosting, E-Mail, Shopping Cart, Online Form & Payment Gateway System. Hanya perlu membayar yuran domain & hosting pada tahun berikutnya.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Apakah Maksud Domain & Hosting?”]

Domain
Domain adalah nama unik yang diberikan untuk alamat (IP address) server komputer seperti web server atau email server di internet. Contoh nama domain adalah seperti:

www.website.com (commercial)
www.website.net (network)
www.website.org (organization)
www.website.edu (education)
www.website.gov (goverment)
www.website.mil (dotmilitary)
www.website.biz (business)
www.website.info (info)
www.website.my (malaysia)

Hosting
Hosting adalah space harddisk dalam komputer server yang digunakan untuk penyimpanan database, E-Mail dan fail website.

– Space / kapasiti Hosting : Ruang saiz data yang ada dalam hosting. Saiz ukurannya adalah seperti Megabytes, Gigabytes, Terabytes.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Apa Itu HTTPS / SSL Certificates?”]

SSL certificates untuk server. Ianya dipasang untuk mewujudkan sambungan yang encrypted antara browser pengguna & server anda.

SSL Mengelak Kecurian Maklumat Dalam Talian
SSL dan HTTPS sebenarnya berfungsi untuk menjadikan komunikasi antara web server dan web browser selamat dari pencerobohan pihak ketiga.

Tanpa SSL dan HTTPS, komunikasi antara web browser yang anda gunakan dengan mana mana web server berlaku dalam teks biasa. Komunikasi dua hala ini dapat di lihat dan di baca dengan mudah oleh sesiapa yang mempunyai kebolehan untuk melihat data yang berada di dalam talian.

Jika anda mempunyai website yang mengumpul maklumat pelawat (email, nama, nombot telefon, alamat, etc), maka seeloknya anda menggunakan SSL. Dengan SSL dan HTTPS, maklumat berkenaan tidak boleh di baca oleh sesiapa sahaja ketika ia di hantar di dalam talian.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Apa Itu SEO?”]

SEO (search engine optimizer) adalah satu perkara yang amat penting di dalam pembinaan website. Ianya adalah penentu ranking sesebuah website di dalam enjin carian Google, Yahoo & Bing. Dengan website CMS, ianya mudah untuk kami meletakkan “enjin roket” SEO.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Apa Itu Website E-Commerce | Shopping Cart?”]

Web yang melibatkan transaksi jual beli melalui elektronik dan secara atas talian. Sesuai untuk penjualan pelbagai produk fizikal kerana mempunyai sistem pengurusan stok dan jualan yang sistematik.

Website E-Commerce ataupun juga dikenali sebagai Online Store merupakan kedai alam maya versi Internet. Website E-Commerce menawarkan jualan terus melalui katalog elektronik atau sesetengahnya dengan cara yang lebih inovatif. Pelanggan boleh memesan barangan atau servis dengan mengisi borang Online yang disediakan.

Website E-Commerce yang khusus digunakan untuk melaksanakan transaksi jual beli secara Online. Sebagai contoh, produk digital boleh dimatturun manakala produk fizikal dihantar secara pos. Antara website E-Commerce popular dengan konsep yang sama adalah seperti Ebay, Amazon.com dan yang terkini mendapat liputan berikutan disenaraikan dalam pasaran saham di NYSE, Alibaba.com.

Satu lagi jenis website E-Commerce dirujuk sebagai cybermall atau gedung membeli-belah. Di muka hadapan website E-Commerce jenis ini biasanya mempunyai banyak kategori barangan atau servis yang ditawarkan. Pengendali biasanya akan mengenakan caj tertentu kepada peniaga yang mengiklankan barangan. Pengiklanan percuma juga kadangkala dibenarkan tetapi sesetengahnya terhad penggunaan

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Apa Itu Payment Gateway?”]

Payment Gateway ialah satu aplikasi yang E-Commerce yang disediakan untuk membolehkan transaksi permindahan wang dibuat secara Online sama ada untuk tujuan jual beli Online atau lain-lain urusan. Bagi peniaga atau usahawan Online, penggunaan payment gateway amatlah memudahkan dalam transaksi jual beli.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Berapa Lama Website Akan Siap?”]

Sementara kami menunggu anda mengumpul dan menghantarkan bahan maklumat berkenaan website, kami akan memulakan kerja membina website. Proses ini biasanya mengambil masa sekitar 5-7 hari. Mungkin juga memakan masa 14-30 hari. Bergantung kepada projek website yang dibangunkan.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Perubahan Website Yang Boleh Dibuat Selepas Siap?”]

Perubahan akan dibuat untuk mencapai objektif projek. Proses kerja kami adalah berturutan, kami akan melakukan kerja-kerja secara berperingkat – kajian, konsep, lakaran, koding dan reka bentuk akhir dan kami akan membuat semua semakan yang anda perlukan. Tetapi apabila setiap kerja telah anda luluskan, bermakna tiada lagi perubahan yang boleh dibuat.

Jika ada sebarang perubahan selepas ini, kami akan merunding semula bajet. Perubahan-perubahan yang mungkin akan dikecualikan selepas reka bentuk diluluskan adalah perubahan kecil seperti perubahan ayat atau mungkin reka bentuk kecil.

Perubahan yang diminta bermakna masa juga ditambah (bukan dalam lingkungan awal masa yang dipersetujui di awal projek).

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Berapakah Harga Servis Membina Website?”]

Untuk mendapatkan pakej harga servis, sila hubungi kami dan kami akan menghantar senarai sebutharga untuk setiap projek. Harga mungkin berbeza-beza mengikut pemilihan saiz hosting & projek website yang dibangunkan.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Cara Pembayaran?”]

Kami menerima pembayaran melalui Maybank & CIMB – Online Transfer.

Bayaran deposit 60% untuk kami memulakan kerja proses membina website. Setelah anda berpuas hati dengan website yang disiapkan, bayaran baki 40% lagi perlu diselesaikan (max. 3 hari) dan kami akan berikan maklumat administration website anda.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Adakah Penambahan Harga atau Cas Tersembunyi?”]

Tiada lain-lain caj tersembunyi. Pakej harga tersedia dengan nama Domain, Hosting, E-Mail, Shopping Cart, Online Form & Payment Gateway System. Hanya perlu membayar yuran domain & hosting pada tahun berikutnya.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Apakah Penyediaan Yang Perlu Dilakukan?”]

Selepas pembayaran diterima, kami akan E-Mail anda dokumen yang perlu anda isikan dan hantarkan kembali kepada kami. Antara maklumat yang perlu anda berikan adalah:

 1. Logo perniagaan dalam “softcopy” (jpg, jpeg, png, gif, psd)
 2. Nama perniagaan & domain website anda
 3. Senarai email yang ingin didaftarkan
 4. Imej yang akan digunakan pada banner/slideshow dan maklumat yang hendak diletakkan pada banner/slideshow.
 5. Alamat perniagaan / telefon
 6. Kandungan halaman website seperti:

• Homepage
• About Us
• Service (servis / perkhidmatan)
• Product (produk fizikal atau digital)
• Portfolio / Project
• FAQ
• Testimonial / Review
• Order Form
• Contact Us

Rujuk idea website https://oniaga.my/web/idea-website

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Ada Panduan / Latihan Urus Website?”]

Ya. Kami memberikan bantuan teknikal, latihan & tutorial cara mengendalikan website dengan PERCUMA melalui E-Mail / WhatsApp setelah website disiapkan.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Ada Sediakan Servis Urus / Kendali Website?”]

Ya! Kami bersedia membantu dan bekerjasama dengan anda. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut dan perbincangan harga.

Maintenance job includes the following (but Optima can customize where necessary):

 • Modification and Addition of Website Content
 • Image Manipulation and Addition (client supplied images)Newsletter & email list maintenance
 • Shopping cart product updates
 • Update announcements, articles, etc.
 • Replace images i.e. pictures & graphics
 • Adding/removing pages
 • PDF creation and uploading
 • etc
[/toggle][toggle color=”Default” title=”Bagaimana Mahu Tempah Website?”]

Anda perlu mengisi borang Online di bawah untuk dapatkan pakej sebutharga terkini dan kami akan menghubungi anda semula melalui E-Mail, telefon / WhatsApp.

[/toggle][/toggles]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”80″]

Features Of Web Packages

[toggles style=”default” accordion=”true”][toggle color=”Default” title=”Banner Slider”]
 • Design & add banners with images, videos, text and titles.
 • Adjust fonts, colors, borders, backgrounds, and more.
 • Easily customize layout, sizing, and spacing.
 • Built-in support for text in any language.
 • Mobile responsive design looks great on any device.

Pro web Solution is an experienced full service digital agency specialising in website design & development, e-commerce, web hosting, mobile website, online branding, online marketing strategy, digital marketing, social media, graphic design, photography, copywriting, and more.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Page Builder & Addons”]

Front End & Back End Page Builder. Build a responsive website and manage your content easily with intuitive website Front end editor. Create stunning and beautiful pages with award winning drag and drop builder.

We Offer Content Management System (CMS) Web Design Service at Affordable Price. Corporate Web Design Corporate website is a crucial pre-sales tool which keep your business successful and ahead among competitors. E-Commerce Web Design Selling physical products and digital downloads to subscriptions, content and even appointments without boundaries.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”WYSIWYG Editor”]

WYSIWYG Web Editor is an acronym for What You See Is What You Get. Implies a user interface that allows the user to view something very similar to the end result—while the document is being created. The most widely used WYSIWYG program is the Microsoft Word, a program which is used for composition, editing, formatting and printing of any sort of written material.

Pro web Solution is an experienced full service digital agency specialising in website design & development, e-commerce, web hosting, mobile website, online branding, online marketing strategy, digital marketing, social media, graphic design, photography, copywriting, and more.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Blog System”]

Blog is like a website, similar to an Online journal, that includes chronological entries made by individuals. The word blog was derived from the combination of the word web and log. Blogs typically focus on a specific subject (Economy, business, entertainment news, etc.) and provide users with forums (or a comment area) to talk about each posting. Many people use blogs as they would a personal journal or diary.

We Offer Content Management System (CMS) Web Design Service at Affordable Price. Corporate Web Design Corporate website is a crucial pre-sales tool which keep your business successful and ahead among competitors. E-Commerce Web Design Selling physical products and digital downloads to subscriptions, content and even appointments without boundaries.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Contact Form”]

A contact form is a standard web page on a website used to allow the visitor to contact the website owner or people who are responsible for the maintenance of the site. The page often contains one or more of the following items: a mailto link to an E-Mail address. Every website needs a contact form, so people can contact you about your products and services.

We Offer Content Management System (CMS) Web Design Service at Affordable Price. Corporate Web Design Corporate website is a crucial pre-sales tool which keep your business successful and ahead among competitors. E-Commerce Web Design Selling physical products and digital downloads to subscriptions, content and even appointments without boundaries.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Google Maps”]

We do embedding Google maps for your business location to your own website. Google Maps is a web mapping service developed by Google. It offers satellite imagery, aerial photography, street maps, 360° panoramic views of streets, real-time traffic conditions, and route planning for traveling by foot, car, bicycle and air, or public transportation.

Pro web Solution is an experienced full service digital agency specialising in website design & development, e-commerce, web hosting, mobile website, online branding, online marketing strategy, digital marketing, social media, graphic design, photography, copywriting, and more.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Share Buttons”]

Social share buttons like Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest prompt your website visitors to share your content on their social media timeline. This allows your content to be seen by their friends and followers who can then add comments, like, and re-share it. Adding social sharing buttons to your website can help you: Get more traffic to your website.

laman-web-Free-Website-Layout-Design

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Live Chat”]

Live Chat is a service that allows businesses to communicate, or chat, in real time with visitors to your Website. Live Chat applications are commonly used to provide immediate customer support and information to clients and customers. Live Chat is like E-Mail on steroids or a phone call using text. Live Chat is one of the more flexible tools you can use on your website. It helps you support customers in need of help.

laman-web-Free-Website-Layout-Design

[/toggle][/toggles]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”80″]

Frequently Asked Questions

[toggles style=”default” accordion=”true”][toggle color=”Default” title=”Why you need a website?”]

85% of people research a business or service online prior to making a purchase decision. How can a website help your business?

Typically, your prospects may use search engines like Google & Yahoo to find your website when seeking information about your products and services that your business offers. If they cant find your website, they may well choose other companies.

Add incredibility to your business. Attract new customers from Google and other search engines.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”How much does it cost to create a website?”]

Depend on your business requirements, the cost to hire a website designer to develop website is between RM900 and RM5,000. Some agency could charge it up to RM12,000 for extra services such as custom design, SEO services and yearly maintenance.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”How much does it cost to maintain a website?”]

Domain and hosting renewal is compulsory to maintain a website. Yearly fee for .com domain is RM50, .com.my is RM80 and .my is RM120. Shared hosting fee is normally RM100-900. VPS server are ranging from RM2,000 to RM10,000 depending on the server requirements such as CPU, Memory, bandwidth, control panel and etc.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”What is a Domain Name?”]

A domain name is your unique internet identity that is used by the public to locate and communicated with you in cyberspace. It is formed by the rules and procedures of the Domain Name System (DNS), your registered domain name will be registered in the global DNS accessible all around the world.

A top-level domain (TLD) is one of the domain names that is at the highest level in the hierarchical DNS, it is not bind to any country and is registered under the global records at Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Why Choose Top Level Domain Domain?”]

Top Level Domain (TLD) extensions such as .com, .net, .biz, .org or others are a popular choice, none binding to any specific country, does not require supporting documents to register, no keyword restriction, has a shorter domain extension & it cost less when compared to country code domain extensions. It comes with build-in DNS management tools and optional domain privacy protection can be add-on if needed.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”What is web hosting?”]

Web hosting is a type of internet hosting service that allows individuals and organizations to store their website in the cloud accessible via the World Wide Web and to have email functionality which users can receive email send to their domain extension (EG. [email protected]).

In basic terms, web hosting is where your website actually lives. Or to get slightly more fancy about it: a website is a collection of files that exist on a server connected to the internet and accessible to be viewed via a web browser. When someone visits the given domain, these website files are displayed within the web browser as the actual website. When you combine the website files with the hosting server and a properly-pointed domain, you have all the ingredients necessary for a website to be visible online. And that, in a nutshell, is web hosting.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”What is shared web hosting?”]

Shared hosting is a hosting environment where multiple users share the same server resources to power their hosting features such as website, email, database, storage, DNS and more. This reduces the cost of hosting to make it affordable and yet maintain its reliability when resources are equally and fairly shared. Shared hosting servers are designed to cater such a need where all users’ data are.

Shared web hosting is simply when one server hosts multiple customers. This is the most common and cost effective option for web hosting, and something we excel at truth be told. Our shared web hosting servers are configured for maximum security and performance relative to the number of customers, and types of websites, being hosted. In other words, there’s no need to give any thought to the other websites on the same server as you; we’ve got all that handled.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”What Is Cloud Hosting?”]

Cloud hosting pools resources from multiple virtual server instances of physical servers. Cloud hosting is noted for its reliability, scalability, and flexibility, making it ideal for businesses and websites that need to maintain fast load times, despite surges in traffic from sales or promotions.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”What is the difference between shared hosting vs cloud hosting?”]

The primary difference between shared vs. cloud hosting is that on cloud hosting the website files actually exist on multiple servers, these servers themselves are also shared so it’s kinda-sorta like having multiple, duplicate shared hosting accounts. The reason is that with shared hosting if the one server goes down, the websites become unavailable, but with cloud hosting if one server goes down then the other cloud servers ensure that the websites remain available online.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”What is VPS hosting?”]

A VPS is a virtual environment on a dedicated server, through hardware hypervisors multiple virtual machines (VMs) can be created with an allocation of the dedicated servers hardware. The benefit of this over a dedicated server is that it keeps the cost down and you can get resources closer to what you need. In addition to this you can expand the server with little more than a restart needed rather than lengthy downtime.

A cloud server is a cluster of dedicated servers with VMs spread across them multiple times. This gives you all of the benefits of the VPS but with the assurance that a failure that may take a dedicated or VPS offline, such as disk, RAM, CPU or motherboard failure, will not take our Cloud platform offline.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Which shared web hosting plan is right for me?”]

It basically works like this: if you intend to conduct E-Commerce on your website, accepting credit cards and selling goods or services, then you need the Business plan. If you don’t need E-Commerce functionality, but do intend to host more than one domain, then the minimum 10gb disk space should be perfect for you. If your intention is to host a single domain without E-Commerce , then the 5gb plan should meet your needs. It’s really just those determine the best plan for you.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”What is Bandwidth?”]

Bandwidth in website hosting is the amount of data your website can transfer to your users in a given amount of time. Typically bandwidth is calculated and sold by Gigabytes (GB), but some web hosting companies may offer “unlimited bandwidth”. We’ll discuss more on that later.

The easiest way to understand how bandwidth works is to think of it as a diameter of the pipe.

A large pipe can deliver more water at one time than a small pipe. That’s because a larger pipe has more capacity to do so. In the same way, having more bandwidth means that more website data can be moved at one time.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Why Is Bandwidth Important?”]

The amount of bandwidth you have determines how quickly your website can deliver content to your visitors during peak traffic times. It is a vital part of growing your audience and increasing your sales.

Higher bandwidths allow website owners to have more dynamic features and content on their websites which can be more appealing to their visitors.

[/toggle][/toggles]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”80″]

The Expert Web Designer & Web Developer. Create a stunning website that you’ll love!

[divider line_type=”No Line” custom_height=”30″][image_with_animation image_url=”10722″ alignment=”center” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][divider line_type=”No Line” custom_height=”30″]
Open chat
Partner by SIFUWEB.MY | SIFUWEB.COM.MY | CYBER.COM.MY
© 2021 ONIAGA NETWORK TR0216911-H